Tisdagsträffar

Tisdagsträffar är Nacka Hundungdoms öppna träningsträffar. Aktiviteten är gratis och ledarledd men det är ingen kurs. Vissa tisdagar (se schemat!) under våren och hösten träffas vi på Nacka Brukshundklubb kl 18.30 och tränar med våra hundar.

Hur går en tisdagsträff till?

 • Träffarna är gratis
 • Du behöver inte anmäla dig i förväg
 • Träffarna börjar alltid kl. 18.30
 • Du väljer själv vilka träffar du deltar på (även om vi gärna ser dig på alla!)
 • Du väljer själv om du deltar på temat eller tränar självständigt
 • Det går bra att komma på vilken träff som helst och prova på innan du blir medlem. Sedan måste du vara medlem för att delta på våra aktiviteter
 • Längst ner på den här sidan finns en liten lista med vad du ska tänka på inför/på träffarna!
 

Vi börjar varje träff med att anmäla oss hos ledarna i Nacka hundungdoms klubbstuga (för att klubben ska få aktivitetsstöd från kommunen), ledarna på tisdagsträffarna känner du igen eftersom att de har reflexvästar på sig.  

Vi går rastslingan tillsammans. Innan vi går ut ur skogen väntar vi in alla och går sedan gemensamt ner på planen där vi samlas i en ring och delar vi upp oss i grupper utifrån vad vi ska träna på!

Ungefär kl 20.00 är det dags att gå hem. Vi säger "hopp och lek" till hundarna, hjälps åt så att allt material kommer tillbaka till sin plats och säger tack för idag!
 

Vad tränar man på träffarna?

Vi som deltar på träffarna bestämmer tillsammans vad vi vill träna på! 

Kvällens tema
Vissa träffar ett särskilt tema, detta innebär att ledarna har planerat en viss aktivitet. Du väljer själv om du vill delta på temat eller träna självständigt. Temat varierar och i schemat hittar du mer information. 

Självständig träning
Du väljer själv om du vill vara med på den ledarledda tematräningen eller om du vill träna något annat ensam eller tillsammans med någon. Även om du tränar självständigt så kan du komma till ledarna för hjälp och stöd!

För mer specifik information, klicka på aktiviteterna i schemat i högerspalten!
 

Jag har aldrig varit med på en tisdagsträff tidigare, hur gör jag?

Första gången du är med på en av våra aktiviteter (förutom kurser!) räknas som prova-på, vilket innebär att du inte behöver vara medlem. Om du vill fortsätta att delta på aktiviteter därefter så vill vi att du blir medlem. Mer information om medlemsskapet hittar du här>>

Du är varmt välkommen att vara med på vilken tisdagsträff som helst under terminen och prova på. Prata med någon av våra ledare och berätta att du är ny så hjälper de dig.

Om du är under 13 år och ska delta på din första tisdagsträff, vill vi att en förälder/annan målsman är med under hela träffen. Givetvis är föräldrar varmt välkomna att vara med även om du är äldre än 13år. 
 

Jag har ingen hund, finns det någon jag kan låna?

Nacka Hundungdom är öppen för alla, oavsett om du har en egen hund eller inte. Tisdagsträffarnas upplägg utgår ifrån att du har en hund att träna med och vi har flera medlemmar som inte har egna hundar utan i stället tränar med en grannes, en släktings eller en väns hund. Nacka Hundungdom förmedlar ingen utlåning av hundar. 

Det du ska tänka på om du tränar med någon annans hund är att strikt hundägaransvar alltid gäller, även om hundens ägare inte är med. Dessutom kan det även vara bra om hundens ägare är med i början som hjälp och stöd. 

Det går utmärkt att utnyttja Nacka Hundungdoms klubbstuga, där kan vi pyssla, snacka hund, läsa böcker och tidningar eller bara umgås! Be en ledare att låsa upp!

Välkommen önskar styrelsen och alla ledare!

Schema ht 2018

Några lagar:

 • Hundens ägare är alltid ansvarig för det hunden gör, oavsett om ägaren är närvarande vid det aktuella tillfället eller inte.
 • Alla hundar skall (oavsett ras/blandras) vara registrerade, antingen i SKK eller i jordbruksverket. För mer information: Kontakta Jordbruksverket
 •  Jaktlagen gäller på rastslingan,  d v s det är inte tillåtet att ha hund lös som driver eller förföljer vilt. (Se jaktlagen 6§.)

Att tänka på:

 • Använd inte "flexikoppel" på träffarna.
 • Ta med riktigt gott hundgodis i små bitar
 • Låt inte din hund gå fram till andra hundar utan att fråga först
 • Visa hänsyn och gå inte nära grupper/kurser/personer som tränar
 • Toalett finns bredvid stora klubbstugan, nyckel finns i NHUs klubbstuga
 • Dressyrpolicy
 • Hundar får inte rastas på appellplanerna (de stora gräsytorna + grusplaner). Eventuella olyckor plockar man upp!
 • Hundar får endast vara lösa på planerna under träning (alltså inte för lek eller liknande)