Tävlingar

Blåbärstävling för stöd till Pride!

Den 7 augusti under Prideveckan bjuder Nacka Hundungdom in till en blåbärstävling där man springer ett lopp för Pride för att visa sitt stöd till HBTQ+ communityt. Vi kommer att samla in pengar till Pride för att hjälpa till att stärka personer som är en del av HBTQ+ communityt’s rättigheter i Sverige och runt om i världen. Kom i din färggladaste outfit för chansen att vinna pris! 

Kontaktperson:  Felicia Gillblad på 070-220 72 75
Domare: Tilde Jansson (ej utbildad) 
Sista anmälningsdag: Måndagen den 1/8
Kostnad: 50kr/lopp som sätts in på vårt Plusgironummer; 487 57 36-3. Det ska vara oss tillhanda senast 1/8. Märk betalningen med ”agilitytävling” och förarens och hundens namn. Vill du springa samma bana två gånger blir kostnaden 100 kr.

Tävlingen är en kvällstävling och kommer att starta cirka kl 18.00. Vår agilityplan har grus som underlag och den är inhägnad tre av fyra sidor.
Tävlings-PM kommer att mejlas ut och läggas ut på hemsidan några dagar innan tävlingen.


️‍Andra chansen️‍
Ni får springa samma bana två gånger och vi lägger ihop resultaten från bägge loppen.

️‍Pride-tema️‍
Utöver agility tävling kommer vi även ha utklädnads tävling där vi kommer utse en vinnare med bäst outfit. Den vi tycker visar mest stöd och koppling till Pride kommer få pris! 

️‍Blåbärsklass️‍
Blåbärsklassen är en klass för nybörjarhundar (minst 12 månader) som inte har tagit någon uppflyttningspinne ännu, eller helt gröna nybörjarförare (som då är tillåtna att prova på att tävla även med en mer rutinerad hund). Klassen består av hopphinder och tunnlar i en enkel bana. Den med snabbast tid och minst antal fel vinner. Man kan ej bli diskvalificerad, utan varje diskvalificering ger 50 fel. Dock måste man fullfölja hela banan i rätt ordning för att loppet ska räknas. 

Klassen tävlas i de fem storleksklasserna:
X-small: upp till 27,9cm
Small: 28 - 34,9cm
Medium: 35 - 42,9cm
Large: 43 - 49,9cm
X-large: från 50cm

Om du vill vara med att uppmärksamma Prideveckan och bidra till glädje, hjärtligt välkomna att anmäla er eller bara komma hit för att visa stöd! 

Anmäl dig här!

  • (För bidrag för de under 25 år)