Tävlingar

Klubbmästerskap

Nacka Hundungdom bjuder in till klubbmästerskap i flera olika grenar där medlemmar i Nacka Hundungdom kommertävla om titelarna klubbmästarna i olika sporter.

Du kan köra samma gren flera gånger!

Lättare mat och fika kommer finnas till försäljning under tävlingen.

Datum & tid: 10 september, ca kl. 14:00-18:00. Blåbärstävlingen i agility körs först.

Kontaktperson:  Felicia Gillblad på felicia.nackahu@gmail.com

Domare: Tilde Jansson (ej utbildad) 

Sista anmälningsdag: 9/9

Kostnad: Gratis för medlemmar i Nacka HU.

30kr/lopp eller gren för icke medlemmar som sätts in på vårt Plusgironummer; 487 57 36-3. Det ska vara oss tillhanda senast 9/9. Märk betalningen med ”KM” och förarens och hundens namn. Vill du springa samma bana två gånger i agility blir kostnaden 60kr. Eller vill du köra samma gren flera gånger så blir det antal gånger multiplicerat med 30 kr.

Priser: Rosetter och sponsrade agria produkter till alla klubbmästare. Inga priser för dem som inte är med och tävlar om klubbmästerskapstitlarna, dvs icke medlemmar.

Vem får delta: Alla får delta men icke medlemmar betalar 30kr/lopp eller gren.

Grenar: Agility blåbärsklassFreestyle, Nosework, Godissök, Rallylydnad och Allmänlydnad.

Tävlings-PM kommer att mejlas ut och läggas ut på hemsidan några dagar innan tävlingen.

Agility blåbärsklass:
Man kör två lopp på samma bana och det loppet som man fått bäst resultat med - är det man kommer tävla med när det kommer till pricer och placeringar. Blåbärsklassen är en klass för nybörjarhundar (minst 12 månader) som inte har tagit någon uppflyttningspinne ännu, eller helt gröna nybörjarförare (som då är tillåtna att prova på att tävla även med en mer rutinerad hund). Klassen består av hopphinder och tunnlar i en enkel bana. Den med snabbast tid och minst antal fel vinner. Man kan ej bli diskvalificerad, utan varje diskvalificering ger 50 fel. Dock måste man fullfölja hela banan i rätt ordning för att loppet ska räknas.

Klassen tävlas i de fem storleksklasserna:
X-small: upp till 27,9cm
Small: 28 - 34,9cm
Medium: 35 - 42,9cm
Large: 43 - 49,9cm
X-large: från 50cm

Freestyle:
Välj ut en bra låt som passar dig och din hund och bygg ett tricksprogram till denna låt som är mellan 30 sekunder till 1,5 minut. Kan vara väldigt enkla tricks och ett kort program till en enkel låt.

Nosework:
Doftkällan kommer vara placerad i en av 12 behållare. Doften kommer vara Eukalyptus. Maxtiden är 3 minuter och det är den förare och hund som snabbast markerar rätt behållare som vinner.

Godissök:
Doftkällan kommer vara placerad i en av 12 behållare. Doften kommer vara köttbulle. Maxtiden är 3 minuter och det är den förare och hund som snabbast markerar rätt behållare som vinner.

Rallylydnad:
Nybörjarklassbana i rallylydnad på ca 15 skyltar som kommer bedömas likt de officiella reglerna där man börjar på 100 poäng och får avdrag för missar och fel. Den med högst poäng vinner. Man kan köra i koppel eller utan koppel.

Allmänlydnad:
En enklare och kortare nybörklassbana i rallylydnad med mer allmänlydnadsliknande moment som kommer bedömmas på liknande sett som rallylydnad och kan köas i koppel eller lös. 

Anmäl dig här!

  • Du som inte tävlar för Nacka HU kommer inte tävla om priser eller rosetter och betalar 30kr/lopp.